Teaterföreningen

TEATERFÖRENINGEN ARNLJOTSPELEN

Teaterföreningen Arnljotspelen har som sitt främsta syfte att varje sommar uppföra Wilhelm Peterson-Bergers vikingadrama Arnljot. Föreningen vänder sig till alla som är intresserade av att delta i en teaterproduktion. Det krävs inga förkunskaper och finns inga inträdeskrav. Alla som vill vara med är välkomna – ung som gammal – vare sig man vill stå på scen eller finnas med på någon annan plats i produktionen. Allt under ledning av en professionell regissör och glada föreningsmedlemmar.


Sedan 1935, då kompositören Wilhelm Peterson-Berger arbetade om operan Arnljot till ett taldrama har Arnljotspelen uppförts på Arnljotlägden av entusiastiska medlemmar. Arnljotspelen innehåller fortfarande musiken skriven av Wilhelm Peterson-Berger, och varje års uppsättning skiljer sig från sina föregångare i tolkning, tempo och aktörer.


Teaterföreningen Arnljotspelen håller till på den fantastiska utomhusscenen på Arnljotlägden på vägen mot Frösö Park. Närmaste grannen är Frösö kyrka och i området finns även Wilhelm Peterson-Bergers hem Sommarhagen.

STYRELSEN

HIT HAR JAG LÄNGTAT

Det skalv i bröstet var gång jag följde med blicken svalornas väg om våren, var gång jag mindes, hur luften blånar i jämtars land.


Hur långt jag for, hur än livet lyste i söderns glammande rosengårdar, tillbaka manade ständigt hjärtat till nordanlandet med vita vintrar.


Hur långt jag for, här är målet.